Anul trecut, un refugiat a primit 540 de lei pe luna, iar un roman cu handicap grav 234 de lei
'In perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2015, din bugetul MMFPSPV s-au acordat ajutoare pentru persoanele care au dobandit statutul de refugiat sau au dobandit protectie subsidiara acordata de statul roman in cuantum de 540 lei/luna. Ajutoarele se acorda pentru maximum noua luni, cu posibilitatea prelungirii pentru cel mult trei luni, fara obligativitatea rambursarii', a spus ministerul.
In ceea ce priveste persoanele cu handicap, avand in vedere ca de la 1 ianuarie 2015 cuantumurile acestor beneficii s-au majorat cu 16%, indemnizatia lunara, indiferent de venituri, a fost de 234 lei pentru adultul cu handicap grav, respectiv de 193 lei pentru adultul cu handicap accentuat.
Bugetul personal complementar lunar, indiferent de venituri, a fost de 106 lei pentru adultul cu handicap grav, de 79 lei pentru adultul cu handicap accentuat si 39 lei pentru adultul cu handicap mediu.
Insotitorii adultilor cu handicap vizual grav au primit o indemnizatie in cuantum lunar de 636 lei in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, de 672 lei in perioada 1 iulie - 31 decembrie 2014, de 724 lei in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015 si de 777 lei incepand cu 30 iunie 2015.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
http://www.digi24.ro/Media/Stiri/Regional/Digi24+Galati/Stiri/Viata+din+Centrul+de+Refugiati+de+la+Galati
Cata vreme sunt dusi intr-o cladire care are sau nu niste facilitati si in rest nu au voie nimic, nici nu ne putem astepta decat ca ei sa se izoleze (ii izolam noi in primul rand) , sa dezvolte sentimente de frustrare si de aici pana la radicalism si jihadism nu e decat un mic pas (se intampla usual in Franta, Belgia si nu vb de refugiati, vb de comunitati vechi).
Normal ca am fi mai castigati daca ei ar munci, nu doar ar "trandavi" obligati fiind. Daca porniti de la premiza ca "nu vor sa munceasca" iar gresiti- in orice comunitate se gasesc si asemenea exemplare. Nu mai departe de acum 2 luni vuia presa online cu stiri despre romanii care refuza locuri de munca, preferand sa stea pe ajutoare sociale. Sunt si acestia la fel ca refugiatii?
De romi ce sa mai zicem?
Excluziunea sociala si de la munca conduce la radicalizare, nu invers!
Cat despre nivelul lor de calificare, variaza, ca peste tot. Unii sunt doctori, unii sunt analfabeti. Dar toti trebuie sa aiba posibilitatea sa concureze pe piata muncii.
Sunt sigur ca v-a deranjat aceea propunere. ("de ce sa li se dea doar la unii?")
Acum veniti sa "sustineti" dreptul lor la munca?
Pai sustineti initiativa senatoarei respective.
Sunt insa si dizabilitati atat de severe ca nu se poate sa munceasca, oricat si-ar dori si ei si noi. Nu fara niste costuri f.f.f mari.
2) banuiesc ca stii cat se poate da spaga (da, spaga) si imediat esti persoana cu dizabilitati. atunci ai dreptul la parcare gratis, ai dreptul la mers gratis cu trenul / ratb ... iar daca se adopta legea, fii sigur ca se vor gasi destui nepoti cu "dizabilitati" care sa fie angajati. deci. nu cred ca oamenii aia care intr-adevar ar putea beneficia de lege vor ajunge sa se angajeze.
3) cum se poate angaja un om care se deplaseaza in scaun cu rotile daca nu are access in cladire? cate cladiri sunt pregatite pt asa ceva? cati oameni sunt pregatiti sa primeasca solutii de la un om cu dizabilitati?
in romania trebuie schimbata mentalitatea (din temelii) apoi putem sa avem orice legi vrem
Acum ce facem, luam oamenii apti de munca si le interzicem sa munceasca pentru ca persoanele cu handicap au dificultati in a-si gasi locuri de munca?
tu vezi doar partea cu birocratia si crezi ca din cauza asta nu pot ei munci / primi drept de munca. dar diferentele culturale, de limba nu le vezi? faptul ca e posibil ca multi dintre refugiati sa nu fie apti de munca (batrani, copii, mame) nu conteaza nu?
mai mult, ce facem cu somerii nostri?! de ce sa nu-i angajezi pe ei?
persoanele cu handicap au dificultati in a-si gasi loc de munca pentru ca nimeni nu vrea "sa se incurce" cu ele. cum am zis si mai sus, e posibil ca in unele locuri sa nu aiba acces fizic.
Cat despre limba romana povestea este similara, oamenilor nu se permite sa se integreze (au ore fixe in care pot parasi locul in care locuiesc, daca seara intarzie un minut li se pune lacatul pe usa). Daca ar sti ca au drept de munca evident ca ar fi mai motivati sa invete limba, pana mea, si-ar gasi loc la o shaormerie si ar invata la locul de munca.
Iar cu persoanele cu handicap ai luat-o complet pe aratura. Din cauza refugiatilor au dificultati in a-si gasi loc de munca?
ma intreb cat primit voi pentru genul asta de stiri-antiemigranti si anti UE...probabil mai mult decat emigrantii si handicapatii...
Asa Europa ar fi putut ramane un reper de civilizatie si nu proasta targului !
- indemnizaţie lunară, indiferent de venituri, în cuantum de 234 lei;
buget personal complementar lunar, indiferent de venituri, în cuantum de 106 lei ;
- indemnizaţie de însotitor în cuantum de 969 lei, sau asistent personal
gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele de transport fluvial, în limita a 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic;
- gratuitate transport urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul.
Beneficiază de aceste facilităţi şi următoarele persoane:
- însoţitorii persoanelor cu handicap grav, în prezenţa acestora;
Persoanele cu handicap, deţinătoare de autoturisme adaptate handicapului, precum şi persoanele care le au în îngrijire beneficiază de:
- scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale în baza rovinietei.
Persoanele cu handicap sau reprezentanţii legali ai acestora, la cerere, mai pot beneficia de:
- un card-legitimaţie pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimaţie beneficiază de parcare gratuită.
La acestea se adauga facilitatile si gratuitatile din sistemul fiscal, sanitar, precum si cele din cel bancar.