Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a instituit Cod galben de inundatii pe sectorul romanesc al Dunarii (aval de SHEN Portile de Fier) atragand atentia asupra depasirii cotelor de aparare, informeaza Agerpres.

Potrivit hidrologilor, in intervalul 7 martie, ora 00,00 - 15 martie, ora 18,00, se vor inregistra cresteri importante de debite si niveluri pe sectorul romanesc al Dunarii (aval de Portile de Fier), cu depasirea cotelor de aparare.

In acest context, s-a instituit Cod galben in intervalul 7.03.2016, ora 00,00 - 15.03.2016, ora 18,00 pe Dunare, sector aval de SHEN Portile de Fier - Zimnicea, judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman, sector aval Isaccea si pe bratele Dunarii, judetul Tulcea.

De asemenea, s-a emis Cod galben de inundatii in intervalul 9.03.2016, ora 6,00 - 15.03.2016, ora 6,00, pe Dunare, pe sectorul Cernavoda - Harsova, judetul Constanta.

Hidrologii mentioneaza ca sectorul Dunarii aval Gruia este aparat impotriva inundatiilor prin lucrari de indiguire.

"Pe baza informatiilor actuale nu se prognozeaza posibilitatea aparitiei unor probleme deosebite ca urmare a propagarii viiturilor pe sectorul romanesc al Dunarii, dar este necesara o monitorizare atenta a evolutiei situatiei hidrometeorologice si respectiv a comportarii lucrarilor hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor. In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice", precizeaza INHGA.