Piata de cosmetice din Romania ramane una dintre cel mai putin dezvoltate din Europa si din regiune, cheltuiala medie per capita fiind sub 40 euro pe an, jumatate fata de nivelul din alte tari din zona, informeaza Mediafax.

Potrivit Euromonitor, valoarea totala a consumului pe acest segment este de 780 milioane euro, in timp ce in state cu traditie, precum Franta, este de 4-5 ori mai mare.

"Conform proiectiei Euromonitor, cresterea pietei de produse cosmetice va veni din toate categoriile, cu o crestere mai accelerata pe ingrijire personala, machiaj si ingrijirea tenului", spune Razvan Diratian, seful Avon Romania.

Mai mult, in Romania consumul este diferit de cel din Franta deoarece parfumurile si produsele de machiaj au cea mai mare pondere, in detrimentul celor de ingrijire (skin care).

Totusi, un semn al maturizarii pietei il reprezinta faptul ca in prezent consumatorii reactioneaza din ce in ce mai putin la promotii, reduceri de pret si cauta cea mai buna valoare adaugata, potrivit lui Diratian.