Sambata, in spitalul pentru Copii Maria Curie din Capitala mai sunt internati 3 copii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic (SHU), iar acestia au o stare buna de sanatate cu evolutie favorabila informeaza Ministerul Sanatatii.

Spitalul Marie CurieFoto: mscurie.ro

Toti cei 3 copii sunt internati in sectia de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar 2 dintre acestia sunt supusi procedurilor de dializa peritoneala.

In aceasta perioada, in unitatea sanitara au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic uremic un numar de 14 copii, 8 dintre acestia fiind vindecati si externati.

Ministerul Sanatatii reaminteste importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator.

Specialistii MS recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune.