Un numar de 19 elevi de gimnaziu, cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani, din comuna galateana Pechea, au ajuns vineri seara la Spitalul de Copii din Galati, unde sunt internati cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat, la scoala, lapte, distribuit prin programul laptele si cornul, transmite Agerpres.

Lapte Foto: MorgueFile.com

Potrivit primarului din comuna Pechea, Mihaita Mancila, starea de sanatate a copiilor este acum buna.

Conform sefului Inspectoratului Scolar Judetean, Mioara Enache, copiilor le-a venit rau dupa ce au consumat laptele ce se afla in cutii care prezentau umflaturi.

"Cutiile cu lapte abia fusesera aduse in scoala, se afla in termenul de garantie-expira in august 2016- si au fost depozitate corespunzator in scoala", a declarat inspectorul scolar general Mioara Enache.

Aceasta a precizat ca din 200 de cutii de lapte aduse in scoala s-au distribuit 44, iar cativa elevi au deschis cutiile si au baut, imediat acuzand simptome de toxiinfectie alimentara, motiv pentru care au fost transportati la Spitalul de Copii din Galati cu ambulantele.

La scoala au ajuns echipe de la Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara, Inspectoratul pentru protectia consumatorului si au prelevat probe din cutiile cu lapte.

Autoritatile locale au informat Ministerul Sanatatii si asteapta acum rezultatul analizelor laptelui, care este imbuteliat la Brasov si distribuit elevilor din Galati de o firma locala.

Un numar de 62.000 de elevi din judetul Galati beneficiaza de programul laptele si cornul.