Premierul Dacian Ciolos a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a comunicat prea repede, fara a avea toate datele, numele firmei 'Bradet', care este suspecta in cazul copiilor imbolnaviti cu E Coli, potrivit Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

El a fost intrebat de jurnalisti, in timpul unei conferinte de presa organizata la Cluj, daca ia in calcul o demitere a ministrului Agriculturii.

'Deciziile nu le iau in felul acesta; atunci cand le iau, le pregatesc, orice tip de decizie. Nu vreau sa comentez prea mult lucrurile acestea pentru ca inca nu stiu sa existe o legatura dovedita intre E Coli, susa aceea care a fost gasita la copiii imbolnaviti, si cea care a fost gasita si in proba respectiva de branza de la acea intreprindere. Am inteles de la domnul ministru al Sanatatii ca urmeaza sa se faca o analiza genetica, pentru a vedea daca exista o legatura directa intre branza respectiva si imbolnaviri. Aici probabil ca domnul ministru n-ar fi trebuit sa comunice, atata timp cat n-avea toate elementele si oricum, ce i-am spus eu e ca nu cred ca ar fi fost cazul sa comunice dansul. Daca la dl. ministrul al Sanatatii, in urma cu cateva saptamani, a fost o problema de lipsa de comunicare, pe care intre timp a corectat-o, dl. ministru al Agriculturii a comunicat prea repede pe lucruri pe care ar fi trebuit sa comunice Autoritatea Sanitar-Veterinara, care e cea mai indreptatita. Mi-a spus dl. ministru ca a fost o presiune pe dansul, tot din partea presei, sa spuna si sa nu tina ascunse informatiile pe care le are si dansul a considerat ca avand informatiile respective trebuia sa le spuna public pentru a evita alte probleme care puteau sa apara', a raspuns Dacian Ciolos.

Primul-ministru a facut apel la cumpatare si echilibru, atat din partea administratiei, cat si a presei, mentionand ca se poate face foarte mult rau printr-o comunicare proasta.

'Dar dupa ce le-a spus a aparut acea exacerbare si peste tot s-a vorbit de acea companie. Nu pot sa spun ca e vina ei sau de unde vine, de pe circuitul de aprovizionare cu lapte. In acea proba s-a gasit acea problema, dar asta nu inseamna ca e o problema cu toate produsele din companie. Si aici cred ca, cu totii, si noi autoritatile, si dvs. presa, trebuie sa avem in vedere faptul ca e vorba de afacerile oamenilor, e vorba de investitii, nu doar financiare, ci chiar a unei parti din viata, care pot fi distruse in cateva minute sau in cateva ore doar printr-o comunicare proasta. (...) Aici trebuie sa fim cumpatati, sa fim echilibrati. Ceea ce ne intereseaza cel mai mult e sanatatea oamenilor si pentru asta avem autoritati care stiu ce masuri trebuie sa ia', a adaugat Dacian Ciolos.

Seful executivului, Dacian Ciolos, si vicepremierul Vasile Dincu a efectuat, vineri, o vizita de lucru in Cluj. Cei doi au avut o intalnire cu prefectul Gheorghe Ioan Vuscan, cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Minzat, si cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, au vizitat Muzeul National de Istorie al Transilvaniei si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare Cluj-Napoca.