Procurorul Daniel Bucur de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia, urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita, a fost pus sub control judiciar de DNA Ploiesti, acesta avand interdictia de a-si exercita functia de procuror, transmite Agerpres

Potrivit DNA, pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Bucur trebuie sa respecte mai multe obligatii, intre care aceea de a se prezenta la DNA Ploiesti de cate ori este chemat, sa nu paraseasca tara fara incuviintarea prealabila a procurorului si sa nu exercite functia de procuror.

Dispunerea masurii controlului judiciar cu interzicerea exercitarii functiei unui magistrat ar fi o premiera in Romania.

Procurorii DNA Ploiesti spun ca Daniel Bucur ar fi beneficiat de anumite lucrari de amenajare la un imobil in schimbul carora a promis ca va acorda solutii favorabile si ca va interveni la colegi de-ai sai in acelasi scop.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in luna februarie 2015, suspectul Daniel Bucur, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia, a pretins de la doua persoane, care sunt martori denuntatori in cauza, si a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrari de amenajare, in valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul il detine in orasul Comarnic.

Anchetatorii spun ca, in schimbul acestor servicii, procurorul le-a promis celor doi pe care anterior ii cercetase si fata de care dispusese trimiterea in judecata pentru savarsirea infractiunii de talharie in forma calificata, ca va interveni la judecatorul care avea spre solutionare cauza respectiva, pe langa care a lasat sa se creada ca are influenta, astfel incat acesta din urma sa dispuna o pedeapsa blanda, respectiv condamnarea celor doi cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

"In perioada aprilie - mai 2015, suspectul Bucur Daniel, in calitate de procuror, a pretins si a beneficiat de executarea unei lucrari in valoare de aproximativ 4.000 lei, la acelasi imobil (placare cu piatra a unui gard), de la o persoana (martor denuntator) cercetata de magistrat pentru savarsirea infractiunii de ranire sau schingiuire a animalelor. In schimb, procurorul i-a promis persoanei respective ca, in cauza respectiva, va adopta fata de acesta din urma o solutie favorabila", se arata in comunicatul citat.