Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi ca Autoritatea Nationala de Interceptari este in prezent, in ceea ce priveste interceptarile, la acelasi nivel cu Serviciul Roman de Informatii, potrivit Agerpres.

Daniel HorodniceanuFoto: Mediafax

'DIICOT se sprijina foarte mult pe cooperarea atat cu Serviciul de informatii din cadrul IGPR, adica Directia de Operatiuni Speciale, cat si cu cea a SRI. Cu toate acestea, Autoritatea Nationala de Interceptari este la nivelul SRI in acest moment', a spus Horodniceanu, dupa bilantul DIICOT pe 2015, intrebat despre modul in care va afecta activitatea Parchetului decizia CCR privind neconstitutionalitatea unei prevederi referitoare la interceptari.

Seful DIICOT nu a dorit sa comenteze decizia CCR si a spus ca asteapta motivarea.

Pe 16 februarie, plenul CCR a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor din Codul de procedura penala care prevad ca supravegherea tehnica dispusa de procuror poate fi efectuata nu doar de 'organul de cercetare penala sau de lucratori specializati din cadrul politiei', ci si de 'alte organe specializate ale statului'.

Pe de alta parte, intrebat joi de prejudiciul din dosarul Hidroelectrica, Horodniceanu a spus ca procurorii vor face verificari care este cifra prejudiciului si vor identifica modul in care acesta va putea fi recuperat. 'Cand dosarul va ajunge la momentul la care va trebui sa verificam latura civila a infractiunilor, la momentul acela vom putea avea o discutie', a mai spus seful DIICOT.