Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al CSM, Dana Pantazi, care a declarat pentru Agerpres ca propunerea ministrului Justitiei de reinvestire a procurorului-sef al DNA a fost inregistrata, fiind primita pe data de 29 februarie.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

Ministrul Justitiei a anuntat, pe 25 februarie, la prezentarea bilantului anual al DNA, ca o va propune pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.

"Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA sa-mi asum functia pe care o am si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA", declara atunci Raluca Pruna.

Declaratia ministrului Justitiei a venit la o saptamana dupa ce presedintele Klaus Iohannis declarase intr-un interviu la TVR ca "rezultatele obtinute de DNA cu siguranta ne duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii" in functie a Laurei Codruta Kovesi.

Laura Codruta Kovesi conduce Directia Nationala Anticoruptie din anul 2013. In perioada 2006-2012, Laura Codruta Kovesi a fost procuror general al Romaniei.