Liceele care vor sa intre in campionatul "Tinerii Dezbat" trebuie sa se inscrie, pana pe 15 martie 2016, la inspectoratele scolare judetene. Fiecare liceu poate inscrie o singura echipa formata din 3 elevi, coordonati de un profesor, anunta Ministerul Educatiei. Competitia este formata din 3 etape - judeteana, regionala si nationala, iar practica dezbaterilor ii pregateste pe tineri "sa investigheze si sa analizeze probleme importante ale lumii contemporane", sustine Ministerul.

Ministerul Educatiei impreuna cu UNICEF in Romania, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Departamentul pentru Relatii Interetnice si Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica, in parteneriat cu Romanian-American Foundation, au lansat inscrierile la Concursul National "Tinerii Dezbat".

Competitia se afla la a VII-a editie si se adreseaza elevilor de liceu. Pentru a participa la editia 2016, liceele se pot inscrie pana la data de 15 martie 2016 prin depunerea, la Inspectoratul Scolar Judetean, a formularului de aplicatie disponibil atat pe edu.ro, cat si pe site-ul competitiei tineriidezbat.ro.

Fiecare liceu poate sa inscrie o singura echipa formata din 3 elevi, coordonati de un profesor, precizeaza Ministerul Educatiei, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Etapele regionale se desfasoara in perioada 20-22 mai 2016, iar etapa nationala va avea loc la Zalau, in perioada 10-12 iunie 2016.

"Tinerii Dezbat" este un campionat national de dezbateri educationale, initiat in 2009 de Ministerul Educatiei si partenerii sai.