Primul lot de refugiati din tarile arabe alocat Romaniei este asteptat sa ajunga joi la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Galati. Este vorba despre un grup de 15 persoane, toti vorbitori de limba araba, care vor fi cazati la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Galati, anunta Agerpres.

Centrul are o capacitate de 250 de locuri, care poate fi extinsa cu inca 30 de locuri. De asemenea, inca de anul trecut s-a decis ca in cazul unui aflux mare de imigranti la Galati se poate apela la un fost internat scolar din oras, care are 100 de locuri de cazare si mai exista si capacitatea de amplasare a 200-300 de corturi sau locuinte modulare in curtea centrului pe o suprafata de trei hectare.

Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Galati a fost infiintat in 2004 si are compententa pe linia depunerii cererilor de azil pe sapte judete: Galati, Tulcea, Braila, Constanta, Bacau, Vrancea, Vaslui. Obiectul de activitate al centrului il reprezinta primirea cererilor de azil si analizarea lor.