Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an in aproape toata tara, cu exceptia litoralului, unde valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre 0 si 7 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari mai persistente in sud-estul extrem si cu caracter temporar in restul tarii; vor fi ploi in Dobrogea, in special in zona litorala unde vor fi in general moderate cantitativ si precipitatii slabe, mixte la munte.

Incepand de seara aria de nebulozitate se va extinde dinspre sud-vest si va cuprinde majoritatea zonelor; va ploua pe arii extinse in Banat si vestul Olteniei unde se vor cumula local peste 15 l/mp, in timp ce in rest vor fi ploi slabe, izolate. In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in sudul Banatului si local in Oltenia si in Muntenia. In orele diminetii izolat se va semnala ceata.

In Bucuresti, vremea va fi in continuare mai calda decat in mod obisnuit in prima decada a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in primele ore ale diminetii, dar in special noaptea, atunci cand vor fi conditii de ploaie slaba.

Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in a doua parte a noptii. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 15 grade, iar cea minima va fi de 6...7 grade.

Vineri, in tara, vremea va fi in general inchisa si se va raci in aproape toata tara. Cerul va fi mai mult noros. Va ploua pe arii extinse in regiunile din jumatatea sudica, unde local cantitatile de apa vor fi insemnate, in timp ce in rest vor fi ploi slabe, locale.

In zona montana se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar local si temporar si in sudul tarii.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 12 grade, usor mai ridicate in nord-vest, iar cele minime intre 0 si 6 grade.