Conducerea organizatiei UDMR Covasna a declarat, miercuri, ca il sustine pe primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, pentru cel de-al treilea mandat, desi acesta nu a luat inca o decizie cu privire la o noua candidatura, transmite Agerpres.

Antal Arpad este anchetat de DNA intr-un dosar privind un credit BERD si se afla sub control judiciar pentru 60 de zile, avand interdictia de a-si exercita functia.

"Domnul Antal Arpad este si acum primarul orasului Sfantu Gheorghe. UDMR vrea ca sa fie si in continuare primarul orasului Sfantu Gheorghe. Nu avem alta alternativa decat pe domnul Antal Arpad (...) Candidaturile trebuie depuse pana pe 27 aprilie", a declarat presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, in cadrul unei conferinte de presa.

Antal Arpad este cercetat de DNA intr-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii orasului, respectiv de modernizare a unor strazi si trotuare, realizarea de piste pentru biciclisti si iluminat public, printr-un credit de la BERD.

La mijlocul lunii trecute, procurorii au dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdictia de a-si exercita functia, de a parasi tara si de a intra in contact cu angajatii Primariei si reprezentantii BERD.

El este acuzat de utilizare in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice, insa primarul sustine ca acuzatiile sunt nejustificate.

Antal si-a luat concediu fara plata pentru cele 60 de zile cat se afla sub control judiciar.

La sfarsitul anului trecut, inainte de a fi audiat de DNA in acest caz, Antal Arpad a declarat public ca se gandeste sa se retraga din viata publica.

Antal Arpad, in varsta de 40 de ani, a fost ales primar al municipiului Sfantu Gheorghe in anul 2008 pe listele UDMR Covasna, dupa patru ani in care a fost deputat in Parlamentul Romaniei.