Viceprimarul din Targu Mures, Claudiu Maior, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca isi depune demisia de onoare din functie dupa ce, in urma cu o zi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul Agentiei Nationale de Integritate, care l-a acuzat de conflict de interese, informeaza Agerpres.

Procesul a inceput in anul 2013, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Claudiu Maior, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Targu Mures, deoarece acesta a beneficiat de un contract de prestari servicii din partea Primariei Targu Mures, fiind si consilier local.

"ICCJ a admis recursul facut de ANI, in care s-a spus ca pe o perioada de 3 ani nu mai pot sa ocup functie de viceprimar sau consilier local. Ca orice om normal trebuie sa ma supun acestui lucru, incepand de astazi nu voi mai fi viceprimar, iar la prima sedinta a Consiliului Local imi voi depune demisia din functia de consilier local, chiar daca hotararea nu mi s-a comunicat inca in mod oficial. Voi discuta cu domnul primar si, daca e nevoie de experienta mea acumulata in administratie, voi vedea ce solutii vom gasi", a declarat Maior.

Potrivit unui comunicat al ANI, Claudiu Maior, viceprimar al municipiului Targu Mures (mandatul 2012 - 2016), s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada iulie 2013 - aprilie 2014, intrucat, in timpul exercitarii mandatului de consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Targu Mures (mandatul 2012 - 2016), a incheiat un contract de prestari servicii, in valoare de 23.040 lei, cu Primaria Targu Mures, prin PFA Maior Sergiu Claudiu, incalcand dispozitiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/ 2003 si art. 75, alin. (1) din Legea nr.393/2004.

ANI arata ca, la data de 6 septembrie 2013, inspectorii de integritate au mai constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Claudiu Maior, intrucat, in timpul exercitarii mandatului de consilier local, a incheiat un contract de prestari servicii, in valoare totala de 35.840 lei, cu Primaria Municipiului Targu Mures, prin PFA Maior Sergiu Claudiu.

In urma cu o zi, ICCJ a admis recursul declarat de Agentia Nationala de Integritate impotriva sentintei civile nr.389 din 30 decembrie 2013 a Curtii de Apel Targu Mures - Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, prin care Claudiu Maior a avut castig de cauza, si a casat sentinta recurata.