Subsecretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Viorel Dosaru si-a depus, miercuri, cererea de pensionare, au declarat pentru Agerpres oficiali din MAI.

''Pentru a evita orice prejudiciu de imagine adus MAI, Viorel Dosaru, subsecretar de stat in MAI, si-a depus astazi cererea de pensionare. In acest moment nu a fost audiat si nu are nicio calitate in dosarul deschis de ICCJ'', au precizat sursele citate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat, vinerea trecuta, redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care au calitatea de intimat 13 persoane cu functii importante din judetul Prahova - procurori, politisti, un deputat si sefi ai unor institutii publice, printre care seful Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Conform datelor de pe site-ul oficial al ICCJ, dosarul a fost inregistrat pe 9 februarie, intimati fiind fostul sef al Directiei Regionale a Finantelor Publice Ploiesti, Daniel Cristian Petre, adjunctul sau de la acea vreme, Catalin Dinu, fostul sef al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat in MAI, seful Politiei Ploiesti, Cristian Gelu Manea, fostul sef al DGA Prahova, Constantin Ispas, ofiterul BCCO Emanuel Saghel, seful Serviciului Investigatii Criminale din IJP Prahova, Nicolae Zecheru, fostul sef al DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, actual sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, Liviu Matei, actual sef al DIICOT Ploiesti, procurorul Gheorghe Garbea, fost adjunct al sefului PCA Ploiesti, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul in cauza pentru care procurorii DNA Bucuresti au cerut confirmarea redeschiderii urmaririi penale a fost clasat de procurorul Lucian Papici in aprilie 2014.

Sursele citate au precizat ca cercetarile in acest caz ar fi pornit de la ancheta efectuata in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro in care ulterior au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti mai multi inculpati, printre care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu, Razvan Alexe, cunoscut drept apropiat al familiei Cosma, dar si oameni de afaceri ale caror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autoritatile publice din Prahova.

Astfel, procurorii anticoruptie suspectau ca Razvan Alexe ar fi apelat la mai multe persoane cu functii importante - procurori, politisti, angajati ai autoritatilor de control fiscal si ai administratiei - pentru a obtine date referitoare la demersurile intreprinse de anchetatori in dosare care il vizau si pentru a tergiversa anchetele, au precizat sursele judiciare.

Printre cei care i-ar fi furnizat informatii lui Alexe ar fi si seful de la acea vreme al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat in Ministerul de Interne, care ar fi fost recompensat cu sume importante de bani.