Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a venit miercuri dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat dupa ce Senatul a aprobat cererea pentru inceperea urmaririi penale in dosarul in care sunt cercetati si fosti sefi ai DIPI.

DNAFoto: AGERPRES

UPDATE 10.55 DNA a anuntat ca Oprea este urmarit penal pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Fostul vicepremier a iesit putin dupa ora 10.00 si a spus ca in 2015 s-au identificat amenintari la conducerea MAI si ca in acest context DIPI a infiintat o noua unitate de paza a conducerii, infiintata de la zero, inclusiv prin achizitionarea masinii din dosarul DNA.

"Nu am cerut aceasta masina, se poate verifica. De altfel, si fostul sef al DIPI, domnul Nicolae a recunoscut ca nu am cerut asa ceva, nu am facut decat sa ma supun regulilor de protectie", s-a justificat Oprea.

"Asa cum am mai spus, in timpul mandatului meu nu s-a achizitionat doar o masina, s-au achizitionat 5.000 de masini", a declarat jurnalistilor Oprea, adaugand ca acestea au fost pentru toate structurile MAI.

Nicolae Gheorghe, fostul sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptiepentru a fi audiat in dosarul in care procurorii DNA au cerut Senatului ridicarea imunitatii lui Gabriel Oprea, potrivit Agerpres.

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne si fost vicepremier, ar fi primit diverse cadouri de la fostul sef Departamentului de Informatii si Protectie Interna, aflat in subordinea sa - jacuzzi, canapele si o masina de lux pentru cabinetul fostului ministru, sustin procurorii DNA.