Liderul Miscarii de Integrare in Absolut (MISA) Gregorian Bivolaru, aresat pe 26 februarie in Franta, va comparea miercuri in fata Camerei de instructie a Curtii de apel unde va fi intrebat daca este de acord sa fie predat autoritatilor romane. Daca rapunsul va fi negativ, magistratii francezi vor avea 20 de zile pentru a decide cu privire la predare, informeaza AFP.

Guru Bivolaru este incarcerat in penitenciarul de maxima siguranta de la Fresnes, aflat la 12 kilometri de Paris. El a fost prins de politia franceza dupa ce era cautat de 12 ani de autoritatile romane si dat in urmarire generala prin Europol.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat in 2013 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase ani de inchisoare cu executare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu un minor in forma continuata.

MISA sau Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut condusa de Gregorian Bivolaru intrase in atentia autoritatilor din 2002. Mai multi parinti disperati l-au reclamat pe Guru ca le suceste mintile unor tinere si ca profita de ele. In martie 2004, procurorii au descins in ashramurile MISA unde au gasit fete care se dezbracau la videochat. Au confiscat mii de materiale pornografice. Acuzatiile erau de spalare de bani, crima organizata si evaziune fiscala. Bivolaru se astepta sa fie retinut, asa ca la sfarsitul lui martie 2004 a incercat sa iasa din tara pe la vama Nadlac, sub o identitate falsa, insa a fost prins.

In iunie 2004 a fost retinut din nou, sub acuzatia de relatii si perversiuni sexuale cu o minora, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra acesteia, in calitate de profesor de yoga. A fost insa eliberat din arest dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca emiterea mandatului a fost facuta de o instanta necompetenta si a fugit din tara.

A primit azil politic in Suedia. In aprilie 2005, a fost prins in aceasta tara, insa autoritatile suedeze au respins cererea de extradare pe motiv ca statul roman ii incalca drepturile lui Guru Bivolaru.