O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de noul sef al institutiei pentru Romania, Reza Baqir, incepe miercuri o vizita in Romania pentru evaluarea anuala a economiei romanesti, scrie intr-un comunicat al reprezentantului regional al FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Pana in 15 martie, reprezentantii misiunii FMI vor avea intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor romane, ai partidelor politice, cu sindicate, asociatii de business, cu reprezentanti ai mediului academic si ai sistemului bancar.

Consultarile periodice prevazute de Articolul IV din Statutul Fondului constituie un exercitiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultarilor in baza Articolului IV este examinarea situatiei financiare si economice la nivel national si formularea unor recomandari generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare si economice de urmat pentru asigurarea stabilitatii si a unei evolutii pozitive la nivelul economiei.

In prezent, tara noastra nu are in derulare un acord cu FMI.