​Proprietarii de câini gălăgioşi din Mediaş ar putea fi obligaţi să tina animalele in casa noaptea, pentru a nu mai deranja vecinii, dacă propunerea consilierului local Ioan Ciulea va fi acceptată şi de ceilalţi colegi, anunta Agerpres. Ioan Ciulea a mai avut, de curand, o alta initiativa legata tot de cainii zgomotosi: el a propus ca acestia sa fie operati si sa le fie scoase corzile vocale, proponere respinsa insa de ceilalti consilieri municipali.

Ioan Ciulea propune amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei pentru proprietarii care nu îşi vor ţine în case câinii gălăgioşi. La a patra amendă, proprietarul ar urma să rămână fără câine.

"Trebuie să dăm o hotărâre cu privire la această problemă. Vecinii care au câini care-i deranjează pe alţii ar trebui să fie obligaţi să-i ţină în casă, de la orele 22.00 până la 7.00 dimineaţa, iar în weekend să-i ţină până la ora 9.00 în casă, pentru că sunt pensionari şi copii care vor să mai doarmă. Urmează ca propunerea asta să o punem în aplicare şi să o votăm", a declarat Ioan Ciulea.

Consilierul din Mediaş este convins că, de această dată, propunerea sa "nu contravine legilor ţării şi nici protecţiei animalelor".

"Dacă acel câine face parte din familia respectivă, atunci, domnule, ţine-l în casă. Fiecare casă are un hol. Eu am vorbit cu colegii mei şi aproape 60-70% sunt de acord cu această propunere. Eu doresc să le dăm amendă la cetăţenii care nu respectă această hotărâre, amendă între 5.000 şi 10.000 de lei, ca să simtă proprietarul câinelui că trebuie să ţină acest câine într-un adăpost. La a patra amendă, înstrăinăm câinele şi am terminat balamucul", a adaugat Ioan Ciulea.

In luna februarie, cand a propus, fara succes, scoaterea corzilor vocale ale cainilor galagiosi, Ioan Ciulea a primit cadou, de la o iubitoare de câini din Mediaş, o pereche de dopuri de urechi.

Colegiul Medicilor Veterinari din Sibiu a anunţat atunci că propunerea consilierului municipal de la Mediaş este ilegala, afirmand ca este caz penal dacă cineva încearcă "secţionarea corzilor vocale" ale câinilor, cu alt scop decât medical.

Ioan Ciulea a povestit atunci că are un câine în curte, precizand insa ca animalul sau este "civilizat", "normal", "inteligent", şi "nu deranjează vecinii" şi aşa îşi doreşte să fie toţi câinii din curţile oamenilor din oraş. Întrebat cum i-a venit ideea să propună un astfel de proiect, Ciulea a răspuns: "Locuiesc la curte şi nu numai eu, personal, sunt deranjat de câini, şi vecinii mei sunt deranjaţi de câinii vecinilor care au această problemă, care latră în neştire".