Desi valorile termice vor marca o scadere in vestul si nord-vestul teritoriului, vremea se va mentine mult mai calda, decat in mod normal la aceasta data, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 grade in Maramures si dealurile Crisanei si 19 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre -1 si 7 grade. Cerul va fi mai mult noros in vestul, nordul si centrul tarii si va ploua in Maramures, cea mai mare parte a Crisanei si Transilvaniei, local in Banat, Oltenia si nordul Moldovei, iar in zonele de munte, ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea si lapovite sau ninsori. Cantitatile de apa mai pot depasi, izolat, 15 l/mp, cu precadere la munte.

In celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul zilei, cand pe arii restranse va ploua slab si trecator. Vantul va mai avea intensificari in toata zona montana, cu viteze de peste 65...75 km/h, iar pe crestele cele mai inalte rafalele vor depasi 85...90 km/h. In restul teritoriului, rafalele se vor semnala indeosebi in prima parte a intervalului, pe spatii restranse si la cote mai reduse.

In Bucuresti, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit la inceput de martie. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei, cand trecator vor mai fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari la inceputul intervalului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 4...6 grade.

Miercuri, in vestul, centrul si nordul tarii, vremea se va raci, innorarile vor fi persistente si, pe arii restranse, indeosebi ziua, vor cadea precipitatii slabe, mai ales ploi, iar in zonele de munte se vor semnala ploi, lapovite si ninsori.

In restul teritoriului, valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, cerul va fi variabil si doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului, cu precadere la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, intre 4 grade in Maramures si dealurile Crisanei si 18 grade, izolat, in Muntenia si vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si 7 grade.