Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, a anuntat oficial ca se retrage si nu va mai candida pentru nicio functie publica si ca ultima sa actiune politica va fi lansarea candidatilor pe sensul giratoriu suspendat de pe DN1B, potrivitph-online.ro.

Mircea CosmaFoto: Partidul Socialistilor Europeni

"In data de 27 sau 28 aprilie voi organiza lansarea candidatilor pe acest sens giratoriu suspendat. Aceasta va fi ultima mea actiune politica. Nu conteaza de la ce partid vor fi cei prezenti", a afirmat Mircea Cosma, vineri, in timp ce verifica stadiul lucrarilor la singurul giratoriu suspendat din Romania.

Mircea Cosma a fost trimis in judecata, in aprilie 2014, intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA Ploiesti, in care au mai fost deferiti justitiei fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, omul de afaceri Razvan Alexe si Daniel Adrian Alixandrescu, angajat al Consiliului Judetean Prahova.

In acest dosar, Mircea Cosma este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

Ulterior, in februarie 2015, procurorii DNA Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Mircea Cosma intr-un nou dosar, respectiv in dosarul in care este cercetat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Cosma de sprijinire a unui grup infractional organizat si folosirea influentei, el fiind cercetat sub control judiciar si avand interdictia de a-si desfasura functia de presedinte al CJ Prahova.

In acelasi dosar mai sunt vizati, printre altii, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma.