Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat luni ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) este o prioritate zero si ca se lucreaza ''pentru a internaliza pe deplin recomandarile din ultimul raport'', astfel incat Romania sa demonstreze ca are o societate matura, iar sistemul judiciar este unul care a ajuns la un nivel de profesionalism care poate integra toate conditionalitatile, informeaza Agerpres.

Ea a subliniat, dupa intalnirea cu comisarul european pentru justitie, protectia consumatorului si egalitate de gen, Vera Jourova, ca este important pentru Romania faptul ca exista un astfel de dialog nu numai la Bruxelles, ci si la Bucuresti.

"Am discutat cu doamna comisar Jourova despre prioritatile pe care Romania continua sa le aiba cu privire la reforma justitiei in Romania. Am discutat inclusiv despre MCV, repetand ca pentru mine, personal, ca ministru si pentru Guvernul Romaniei este o prioritate zero sa avansam mai ales in ceea ce priveste conditionalitatile si recomandarile. Lucram pentru a internaliza pe deplin aceste recomandari din ultimul raport, astfel incat sa putem dovedi ca societatea romaneasca este o societate matura si ca sistemul judiciar din Romania este unul care a ajuns la un nivel de profesionalism care poate integra toate aceste conditionalitati", a afirmat Raluca Pruna.

Ministrul a aratat ca Romania este pregatita sa isi asume propria evaluare in cadrul unor mecanisme proprii, care sunt in principal strategia de dezvoltare a sistemului judiciar, dar si noua Strategie Nationala Anticoruptie.

Premierul Dacian Ciolos a avut si el luni dimineata o intrevedere cu Vera Jourova, comisar european pentru justitie, protectia consumatorului si egalitate de gen, discutiile dintre cei doi oficiali axandu-se, in principal, pe cooperarea cu Comisia Europeana in domeniul justitiei, lupta impotriva coruptiei, ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare.