Tatal unuia dintre copiii cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul "Marie Curie" ia in calcul posibilitatea de a actiona in judecata, impreuna cu parintii altor copii cu aceeasi afectiune, Spitalul de Pediatrie din Pitesti, transmite Agerpres.

Copilul sau a fost externat luni de la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.

"Am mai stat trei zile la Pitesti degeaba, mai rau s-a inrautatit situatia. Medicii de la Spitalul din Pitesti m-au trimis de la pediatrie la infectioase pentru ca medicul de garda era foarte obosit, dormea. Mi-au zis asistentele si nu-l trezesc. M-au trimis la infectioase unde imi spuneau ca este in regula si ma trimiteau la pediatrie. La pediatrie ma trimiteau inapoi la infectioase, ziceau ca este bine, ne plasau ca pe minge. De trei ori au facut asa. (...) Lor li se parea ok chiar daca copilul era umflat si nu urina. Nu si-au facut deloc treaba (cadrele medicale de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti - n.r.), va spun eu. Sa stati acolo sa vedeti cum se comporta cu cei mici. Se comporta ca si cu niste animale. O sa incerc sa fac ceva. Am vorbit cu parinti, vom vedea", a afirmat tatal copilului, care sustine ca sefii unitatii medicale din Pitesti ar trebui sa isi dea demisia.

Intrebat daca vrea sa dea in judecata spitalul argesean, Tiberiu Matei a spus: "Cred ca da, Spitalul de Pediatrie din Pitesti, am vorbit cu ceilalti parinti si o sa ne sunam sa stam de vorba sa vedem ce facem mai departe. Ne gandim la ceilalti copii".

Tatal copilului din Topoloveni, judetul Arges, s-a declarat foarte fericit ca micutul este bine si le-a multumit cadrelor medicale de la "Marie Curie".

"Plecam acasa dupa ceva vreme - trei saptamani si un pic. Suntem foarte fericiti, copilul este bine, multumim cadrelor medicale de la "Marie Curie". A fost un cosmar trei saptamani, ne rugam in fiecare zi ca totul sa fie bine. La inceput, cand l-am adus, era ca o leguma. Acum este destul de bine - rade, mananca, urineaza", a spus tatal copilului, care a mentionat ca specialistii au fost acasa, in judetul Arges, pentru a preleva probe.