Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a anuntat ca bebelusul din Mioveni, care era in stare mai putin buna sambata, este acum stabilizat, scrie Agerpres.

"Micutul de la Mioveni, care ieri era intr-o stare mai putin favorabila, este stabilizat, este stabil astazi. Asta nu inseamna ca nu suntem foarte atenti in continuare si luam toate masurile atunci cand se impun. Ceilalti copilasi de pe sectie evolueaza bine, unii dintre ei, probabil, se vor externa in saptamana care urmeaza", a anuntat ministrul, care s-a aflat, duminica dimineata, intr-o noua vizita la Spitalul Marie Curie.

Pe de alta parte, Patriciu Achimas Cadariu a afirmat ca asteapta primele rezultate ale anchetei desfasurate de cei de la ANSVSA si ca Ministerul Sanatatii a transmis deja un set de masuri catre scoli.

"Am transmis deja setul de masuri pentru inceputul anului, pentru reluarea cursurilor in gradinite, scoli. Ele sunt lucruri firesti, care ar trebui respectate la orice inceput de an, dar suntem cu atat mai atenti acum ca am avut aceasta situatie si se refera la triajul copiilor, la igiena din gradinite si scoli, la a fi atent si a respecta pur si simplu regulile de fiecare data in aceasta situatie", a spus Cadariu.

In ceea ce priveste existenta unei adrese din partea Inspectoratului Scolar Bucuresti care arata ca profesorii sunt cei care urmeaza sa faca triajul epidemiologic al copiilor, ministrul citat a afirmat ca responsabilitatea pentru sanatatea copiilor o au atat profesorii, cat si parintii.

"Toti suntem responsabil pentru sanatatea copiilor nostri: parinti, profesori, toti cei care sunt reponsabili pentru asta. Atunci cand profesorul vede ca un copil tuseste sau vorbeste cu parintele - cel mai bine isi cunoaste copilul un parinte - stie daca are diaree sau tuseste ca e racit - atunci sigur ca se fac recomandarile necesare, cadrele didactice au aceasta responsabilitate", a explicat ministrul Sanatatii.