Prof. univ. dr. Nicolae Istudor a fost ales vineri rectorul al Academiei de Studii Economice din Bucuresti pentru mandatul 2016-2020, informeaza un comunicat de presa al institutiei de invatamant superior citat de Agerpres.

Conform Biroului Electoral Central al ASE, prof. univ. Dr. Nicolae Istudor a intrunit un numar de 372 de voturi din totalul de 731 voturi exprimate. Prezenta la vot fiind de 86,50%.

Si-au mai depus candidaturile pentru aceasta functie: prof. univ. dr. Robert Sova - prorector, prof. univ. dr. Adrian Tantau, decan, prof. univ. dr. Gabriela Tigu, prorector si prof. univ. dr. Razvan Zaharia, presedinte al Senatului Universitar in mandatul 2012-2016.

Dupa validarea de catre Senat si confirmarea de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Nicolae Istudor si isi va incepe mandatul de rector al ASE.

'Multumesc comunitatii universitare a ASE pentru numeroasa prezenta la vot. Este o dovada de unitate, maturitate si implicare institutionala. Alegerea dumneavoastra ma onoreaza si ma obliga. Echipa mea si cu mine ne propunem ca, impreuna cu dumneavoastra, sa mentinem reputatia primei universitati economice a tarii la nivelul traditiei si prezentului sau si sa transpunem in realitate tot ce am propus in Programul managerial", a declarat rectorul ales al ASE, prin intermediul comunicatului de presa.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor a fost, incepand cu anul 2000, director al departamentului social, consilier al rectorului, sef de catedra, director si secretar de stat, prorector in mandatele 2008 - 2012 si 2012 - 2016.