Politia de Frontiera Romana a gestionat eficient, pana in prezent, situatia imigrantilor de la granita cu Ungaria, dar autoritatile ungare sunt pregatite sa inchida granita cu Romania, daca imigrantii vor incepe sa tranziteze tara, a precizat Gyorgy Bakondi, consilier pe probleme de securitate, citat de Mediafax.

Gyorgy Bakondi, consilierul pe probleme de securitate al premierului ungar, Viktor Orban, a atras atentia asupra cresterii numarului de imigranti care incearca sa intre ilegal pe teritoriul tarii, in conditiile in care, in medie 110 de extracomunitari, au fost prinsi zilnic de politistii ungari in ultimele zece zile, relateaza agentia MTI.

El a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca aproximativ 500 de persoane au incercat sa intre ilegal in Ungaria in luna ianuarie si 650 pana pe 15 februarie.

In ultimele saptamani, imigrantii au sosit pe la granita cu Serbia si Romania, dar politia de frontiera romana a gestionat eficient situatia imigrantilor si a tinut la curent autoritatile ungare in privinta numarului de imigranti pe care i-au impiedicat sa ajunga in Ungaria.

Cu toate acestea, guvernul ungar va fi pregatit sa inchida granita cu Romania, asa cum a facut in cazul Serbiei si al Croatiei, daca imigrantii vor incepe sa tranziteze tara pentru a ajunge pe teritoriul Ungariei, a precizat Bakondi.

Oficialul a indicat ca in Grecia se inregistreaza circa 1.500-2.000 de sosiri zilnice, in conditiile in care 30.000 de imigranti se afla in tara, in timp ce Macedonia a primit 86.500 de imigranti in primele doua luni din an. In Serbia, s-au inregistrat 16.000 de imigranti in ianuarie si 7.000 in februarie.

Potrivit Organizatiei Internationala pentru Migrare, peste 110.000 imigranti au ajuns in Europa, majoritatea prin Grecia.