Turistul din Ucraina dat disparut in Masivul Piatra Craiului a fost gasit mort si coborat vineri seara, in jurul orei 21:00, de echipele de salvamontisti si jandarmi montani, la cabana Plaiul Foii, anunta Agerpres.

"Turistul M.V era din Odesa si avea 24 de ani. Trupul acestuia a fost adus vineri seara in jurul orei 21.00, la Cabana Plaiul Foii de langa Zarnesti, de unde a fost preluat de medicii legisti pentru autopsie", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi IJJ Brasov, Ciprian Aldea.

Ceilalti membri ai grupului de turisti din Ucraina din care a facut parte si tanarul decedat au varste pana in 28 de ani. Ei au fost coborati din Masivul Piatra Craiului de salvamontistii din Arges si dusi la sediul Politiei din Rucar.

Turistul care a decedat a disparut joi dimineata, in jurul orei cinci, cand a parasit refugiul Saua Grindului unde a innoptat tot grupul. Potrivit salvamontistilor din Zarnesti, cel mai probabil acesta a iesit afara pentru necesitati fiziologice, a alunecat pe zapada inghetata si a cazut intr-o prapastie adinca de peste 500 de metri, in zona La lanturi, o zona abrupta, cu multe stanci, foarte dificila si pentru salvamontisti.

Disparitia lui a fost anuntata joi, in jurul pranzului la Serviciul de urgenta 112.

Salvamontistii din Zarnesti l-au cautat joi pana la lasarea intunericului, fiind gasit vineri in prapastia respectiva.