Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a aratat vineri ca propunerea de reinvestire in functia de procuror sef DNA a Laurei Codruta Kovesi este "singura solutie de bun-simt", adaugand ca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis "despre procedura", informeaza Mediafax.

Laura Codruta Kovesi si Raluca PrunaFoto: Agerpres

Intrebata, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, la finalul bilantului Parchetului Curtii de Apel Cluj, daca a vorbit cu presedintele Klaus Iohannis despre reinvestirea Laurei Codrutei Kovesi la DNA, Raluca Pruna a raspuns ca a discutat, in general, despre procedura.

"Am discutat, evident ca am discutat cu presedintele, pentru ca el este parte a procedurii, o parte importanta a procedurii. Ministrul face o propunere, CSM da un aviz si presedintele este cel care poate sa numeasca sau nu. Am avut o discutie, in general, privind procedura, dar nu a fost una specifica cu privire la activitatea doamnei Kovesi. Indemn pe toata lumea sa citeasca rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, sa citeasca bilanturile DNA si sa constate ca, in fond, ceea ce eu propun si este legal, este singura solutie de bun-simt. Pentru ca daca nu recompensam performanta manageriala ii vom descuraja pe cei care, iata, acum am lansat procedura pentru Ministerul Public, daca nu putem recompensa o performanta manageriala in conditiile in care legea permite doua mandate, la ce bun? Legiuitorul s-a gandit la asa ceva", a spus ministrul.

Pruna a adaugat ca a asistat, ca cetatean, la discutii in spatiul public cand, sub conducerea precedenta a DNA, s-a crezut ca daca pleaca procurorul-sef nimic nu se va mai intampla la DNA. In opinia ministrului Justitiei, nimeni nu este de neinlocuit, insa daca se constata performanta, aceasta trebuie recompensata nu printr-un act discretionar al ministrului, "ci prin aplicarea unei dispozitii, anume articolul 54, aliniatul 1 din Legea 303".

Presedintele Klaus Iohannis declara recent la un post de televiziune ca "rezultatele obtinute de DNA cu siguranta ne duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii" in functie a Laurei Codruta Kovesi, iar joi, la sedinta de bilant a DNA, Raluca Pruna a anuntat ca isi asuma propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Mandatul Laurei Codruta Kovesi la conducererea Directiei Nationale Anticoruptie expira in aceasta primavara.