Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a anuntat vineri, de la tribuna centrala a Parlamentului, ca isi depune mandatul si demisioneaza de la 1 martie, scrie Unimedia. Anuntul vine la o zi dupa ce Parlamentuld e la Chisinau a a lansat reforma Procuraturii.

"Vreau sa le multumesc colegilor care au lucrat la Legea Procuraturii, dar si voua sa va multumesc ca ati votat ieri documentul. Lege permite ca mandatul de procuror sa se incheie in 2018. Am decis sa vin in fata Parlamentului pentru a-mi depune mandatul", a declarat Gurin.

Parlamentul de la Chisinau a luat act de demisie.

Potrivit Unimedia, Corneliu Gurin a fost numit in functia de Procuror General al Republicii Moldova in aprilie 2013. Acesta a fost inaintat la aceasta functie de catre presedintele Parlamentului de atunci Marian Lupu. In perioada mandatului, Gurin a fost invinuit, in nenumarate randuri, de partidele din opozitie, dar si societatea civila ca ar activa la comanda lui Vladimir Plahotniuc.

Demiterea lui Gurin, considerat apropiat Partidului Democrat, a fost una din revendicarile protestatarilor pro-europeni si pro-rusi din ultimele luni si motiv de discordie in aliantele de guvernare pro-europene din ultimii ani, scrie Radio Europa Libera.