Un turist ucrainean, in varsta de 35 de ani, este cautat de salvamontistii si jandarmii montani din Arges si Brasov, dupa ce a disparut de la un refugiu din masivul Piatra Craiului, joi dimineata, disparitia lui fiind anuntata de catre prietenii lui dupa noua ore, transmite Mediafax.

Serviciul de urgenta 112 a fost anuntat, joi, la ora 14.00, cu privire la disparitia unui turist ucrainean de la refugiul Saua Grindului din masivul Piatra Craiului, care a iesit din refugiu dimineata la ora 05.00 si nu s-a mai intors, a precizat, pentru agentia de presa citata, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean, Ciprian Aldea.

Cetateanul ucrainean se afla la refugiu alaturi de alti patru turisti, acestia anuntand disparitia lui abia dupa noua ore.

"Imediat s-au format doua echipe mixte de la Arges si Brasov, formate din cate patru jandarmi montani si patru salvamontisti care s-au deplasat catre refugiul Saua Grindului unde se aflau ceilalti turisti din grup, patru ucraineni. Echipele au ajuns in jurul orei 19.00, fiind un traseu greu pe timp de iarna cu ceata densa si geata. Cautarile au fost abandonate pe timpul notii, iar vineri de la ora 08.00 s-au constituit din nou echipe de cautare, formate din sase jandarmi montani de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Brasov si doi salvamontisti", a mai declarat Ciprian Aldea.

Seful Salvamont Zarnesti, Ioan Pivoda, a precizat, pentru Mediafax, ca sunt sanse mici ca turistul sa fie gasit in viata dupa ce a petrecut toata noaptea in ger. Nu este exclusa varianta ca barbatul sa fi alunecat intr-o rapa.

"Nu stim pe ce parte a versantului s-a dus. Daca ar fi venit in fata refugiului si a alunecat pe zapada inghetata, ar fi avut o alunecare mai lina, dar daca s-a dus in spatele refugiului, in partea de nord-vest a versantului, panta este abrupta de 100 metri", a precizat Pivoda.

El a mentionat ca a fost solicitat si ajutorul unui elicopter SMURD pentru a survola zona si pentru a interveni in caz de nevoie.