Educatoarea unei gradinite din satul Iohanisfeld, judetul Timis, a fost suspendata, joi, dupa ce Inspectoratul Scolar Judetean a fost sesizat ca aceasta striga la copii si ii jigneste, numindu-i "ciobani" si "analfabeti", transmite Mediafax.

Inspectorul general al ISJ Timis, Aura Danielescu, a declarat joi, pentru Mediafax, ca educatoarea din satul Iohanisfeld a fost suspendata dupa ce in presa a aparut o inregistrare audio cu aceasta in timp ce tipa la copii sau le adreseaza cuvinte injurioase.

"Consiliul de Administratie din scoala a suspendat cadrul didactic respectiv. S-a constituit comisia de cercetare disciplinara prealabila. Eu am vorbit personal cu mama (mama unui copil care a inregistrat educatoarea - n.r.), i-am transmis ca ne pare foarte rau de acest incident, iar daca a fost si repetitiv cu atat mai rau. Comisia isi va desfasura ancheta, iar educatoarea va fi sanctionata in conformitate cu gravitatea faptei pe care a savarsit-o", a declarat Aura Danielescu.

In inregistrare se aude cum educatoarea ii numeste pe copii "ciobani" si "analfabeti" sau face afirmatii precum "Dumnezeule ce m-ai facut pe planeta asta! La cinci ani nu stiu sa stea pe scaun", "Ai innebunit? Te-a dus mama la alta casa iara? Pai si are alt barbat? Are doi barbati?" sau "Gura. La mama ta acasa vorbesti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare".

Educatoarea a fost inregistrata de mama unui copil care a spus acasa ca nu mai vrea sa mearga la gradinita, pentru ca educatoarea striga. Vazand ca baiatul si-a schimbat comportamentul, mama acestuia a ascuns un reportofon in hainele micutului.

Potrivit inspectorului general al ISJ Timis, sanctiunea in acest caz poate merge pana la desfacerea contractului de munca.

Inregistrarea audio cu educatoarea a fost difuzata de site-ul pressalert.ro