Copresedinta PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri seara la emisiunea "Prim Plan" de la TVR1 ca este nevoie de o reorganizare urgenta a televiziunii publice care se afla intr-o situatie dramatica. Gorghiu considera ca subiectul nu este suficient dezbatut si a facut un apel la liderii PSD, UNPR si ALDE.

"In situatii de criza adopti solutii de urgenta (...). Toti colegii din comisiile de cultura au aceasta preocupare. Fac apel la liderii PSD, UNPR, ALDE - e un moment limita pentru o institutie esentiala" a spus Gorghiu care a precizat ca solutia propusa de PNL nu a fost luata in seama. "Solicitarea noastra a fost: haideti sa punem Consiliu de Administratie, unul de profesionisti. Hai sa-i lasam pe profesionisti cateva luni. Pana astazi, aceasta solutie a fost ignorata", spune liderul PNL.

Ea considera ca situatia televiziunii publice s-ar putea rezolza prin reorganizare: "E un subiect care nu e suficient dezbatut. Toata lumea cu scaun la cap intelege ca televiziunea publica este necesara. E o instiutie de utilitate nationala, fiecare cetatean are nevoie de o informare corecta, care nu se poate face daca nu exsita stabilitate si predictibilitate si daca nu se face o reorganizare a acestei institutii", sustine Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai declarat ca PNL a fost intotdeauna preocupat de situatia TVR. "Exista o lege din 1994 a TVR, care se vrea a fi modificata. E o lege pe care o contest pentru ca nu are legatura cu realitatea si nu rezolva situatia, doar politzeaza TVR-ul. Nu vorbeste despre solutii, ci doar de bicefalitatea conducerii in TVR", a spus Gorghiu.