Salina Slanic din judetul Prahova a fost redeschisa, miercuri, pentru vizitare, la trei luni dupa ce activitatea turistica a fost sistata in urma unei decizii a directorului general al Societatii Nationale a Sarii care a cerut, dupa incendiul de la clubul Colectiv, ca salinele cu activitate turistica sa obtina avize si autorizatii de la ISU, anunta Agerpres.

Potrivit unui anunt postat pe site-ul oficial al Saline Slanic, Mina Unirea, care a fost inchisa publicului in luna noiembrie, se redeschide vizitarii incepand de miercuri.

Directorul de productie din cadrul salinei, Costin Nicolescu, a declarat ca in cele trei luni in care activitatea turistica a fost sistata au fost executate lucrari pentru pornirea in siguranta a obiectivului.

Astfel, liftul care deserveste salina a fost expertizat tehnic, spatiul subteran a fost igienizat si au fost efectuate lucrari de intretinere care tin de specificul minier.

Potrivit sursei citate, liftul, care este in functiune din anul 1936, va putea fi folosit "in conditii limitate", astfel ca acesta va reprezenta o a doua cale de acces in salina care va fi folosita doar in caz de forta majora, accesul curent facandu-se, in continuare, cu microbuzele.

Prefectul Rodica Paraschiv a declarat, in noiembrie, ca reprezentantii sindicatului de la Salina Slanic au informat Prefectura cu privire la o decizie a directorului general al Societatii Nationale a Sarii care a cerut ca salinele cu activitate turistica sa obtina avize si autorizatii de la ISU si de la Inspectoratul Teritorial de Munca, iar pana la acel moment activitatea turistica sa fie sistata.

Pe de alta parte, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Nicolae Popescu, arata, la acel moment, ca, potrivit legii, asemenea spatii nu pot primi aviz din partea acestei institutii.

Intrebat care sunt pierderile inregistrate de Salina Slanic din cauza sistarii, timp de trei luni, a activitatii turistice, Costin Nicolescu a spus ca nu poate oferi cifre in acest sens, insa experienta anilor anteriori arata ca afluxul de vizitatori este "foarte redus" in perioada de iarna.