Negocierile purtate cu minerii de la Lonea si Vulcan, in cursul noptii de marti spre miercuri, s-au soldat cu un esec partial, in conditiile in care doar o parte dintre ortaci au acceptat sa iasa la suprafata, dar au precizat ca nu renunta la protest, potrivit Agerpres.

O delegatie formata din reprezentanti ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Sindicatului 'Muntele', prefectul judetului, Sorin Vasilescu, si administratorul special al CEH, Dan Agrisan, a coborat in cursul serii si al noptii in minele Lonea si Vulcan pentru a discuta cu protestatarii care s-au autoblocat la locul de munca.

Dupa aproximativ doua ore, aproximativ 60 de mineri de la Lonea au iesit la suprafata, dar au precizat ca nu vor renunta la protest. In subteran au ramas cel putin 40 de mineri, a declarat presedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica. O situatie similara a fost inregistrata si la Mina Vulcan, unde minerii au decis sa continue protestul.

Lideri ai Sindicatului 'Muntele' nu au exclus posibilitatea ca protestul minerilor sa escaladeze in cursul zilei de miercuri, in conditiile in care salariatii solicita un raspuns clar in ceea ce priveste sprijinirea CEH de catre guvern pentru a nu ajunge in stare de faliment, dar si asupra perspectivei economice a companiei.

Minerii de la Lonea si Vulcan au decis sa se blocheze in subteran, luni si marti, nemultumiti de situatia economica a CEH, compania fiind in stare de insolventa din luna ianuarie 2016. In cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de angajati, la minele de huila Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan, precum si la termocentralele Mintia si Paroseni.