Un bebelus din Bacau care a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic a fost transferat, in cursul serii de vineri, de la Spitalul Judetean Bacau la Spitalul de Pediatrie din Iasi, informeaza Ministerul Sanatatii, citat de Mediafax.

DSP Bacau a inceput o investigatie epidemiologica dupa ce starea unui copilas de un an cu sindrom hemolitic uremic s-a inrautatit si a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iasi.

Copilasului i-au fost recoltate probe pentru a se stabili clar cauza aparitiei sindromului.

DSP Bacau a inceput investigatia epidemiologica efectuand inclusiv ancheta alimentara.

"Directia de Sanatate Publica Bacau a informat Ministerul Sanatatii si Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile de la INSP, conform ordinului ministrului Sanatatii de raportare zilnica a cazurilor de boala diareica grava si sindrom hemolitic uremic, cu privire la aparitia in ziua de vineri a unui caz de sindrom hemolitic uremic (SHU) la Spitalul Judetean din Bacau, copilul fiind ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Iasi", se arata in comunicatul citat.

Potrivit Ministerului Sanatatii, este vorba de un copil de un an din orasul Bacau, care s-a internat vineri, 19 februarie, la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau si care a fost transferat, in aceeasi zi, la Spitalul de Pediatrie din Iasi in cadrul sectiei de nefrologie.

"Copilul a manifestat boala diareica acuta cu debut in data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp 3 zile in regim ambulatoriu cu o evolutie favorabila, dar cu inrautatire a starii de sanatate in data de 18 februarie", anunta Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte recomandarile medicilor cu privire la respectarea regulilor de igiena in aceasta perioada.

Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toti din Arges, au murit in ultimele saptamani la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.

Sapte bebelusi cu sindrom hemolitic-uremic sunt internati in continuare la spitalul "Marie Curie" din Capitala, dintre care patru sunt la Nefrologie si trei la Terapie Intensiva, a spus, vineri, medicull Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie.