Parchetul general a trimis ministrului justitiei cererea DNA privind retinerea si arestarea senatoarei Doina Tudor, informeaza un comunicat al parchetului, ulterior solicitarea ajungand la camera superioara a Parlamentului.

Doina Anca TudorFoto: senat.ro

"Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis ministrului Justitiei cererea insotita de referatul cauzei, in baza carora sa solicite presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului TUDOR DOINA ANCA sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la infractiunea de luare de mita", noteaza sursa citata.

Solicitarea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Doina Tudor, acuzata de complicitate la luare de mita, a ajuns vineri la Senat, informeaza Agerpres.

Biroul permanent al acestei Camere urmeaza sa discute luni aceasta cerere a DNA.

Biroul permanent al Senatului va inainta cererea Justitiei Comisiei juridice in vederea formularii unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel in masura sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea.

Senatoarea Doina Anca Tudor este urmarita penal de procurorii DNA pentru complicitate la luare de mita.

In cursul serii de joi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul intocmit in cauza in vederea sesizarii ministrului Justitiei.

Ea este anchetata in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, a fost retinut pentru luare de mita, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.