Granita dintre Bulgaria si Grecia ar putea fi inchisa complet vineri dupa ce transportatorii bulgari au amenintat ca vor bloca si ultimele doua puncte de frontiere ramase deschise. Acestea sunt Zlatograd-Xanthi si Ivaylovgrad-Kyprinos, potrivit agentiei de presa Novinite. Ei au inchis deja cele mai importante trei puncte pentru toate categoriile de autovehicule.

Protestatarii bulgari reactioneaza astfel la numeroasele blocaje rutiere instituite de aproximativ o luna la granita dintre cele doua state de catre fermierii greci, nemultumiti de o reforma a pensiilor ce le va tripla contributiile sociale in urmatorii patru ani, parte a intelegerii Atenei cu creditorii internationali.

La Kulata, cel mai important punct de trecere a frontierei bulgaro-elene, coada de TIR-uri se intindea joi seara pe o lungime de 20 de kilometric, potrivit Radio Romania Actualitati.

Ministerul Roman de Externe le recomanda conducatorilor auto care doresc sa intre in Grecia sa evite deplasarea prin punctele de frontiera cu Bulgaria si sa aleaga rutele alternative prin Macedonia si Turcia.

Patru soferi de camion bulgari au spart martea trecuta barierele ridicate de camionagii eleni de-a lungul granitei dintre cele doua tari, spunand ca s-au saturat de protestele prin care grecii baricadeaza drumuri din cauza unei reformari a sistemului de pensii.

Sofia a somat Atena sa creeze un coridor de tranzit pentru camioane si s-a plans Bruxelles-ului ca Grecia impiedica libera circulatie a persoanelor si bunurilor.