Actiunea de notificare in vederea evacuarii declansata de ANAF nu a vizat doar Antena 3, ci toate societatile din cladirile intrate in proprietatea statului dupa condamnarea lui Voiculescu, anunta ANAF intr-un comunicat remis HotNews.ro. Modalitatea de actiune, condamnata atat de presedintele Iohannis, cat si de premierul Ciolos, a fost "in conditiile legii", spune Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care anunta ca a actionat cu 11 oameni veniti cu 4 masini, care aveau de notificat firmele din cele 3 imobile confiscate de instanta.

Citeste comunicatul integral al ANAF:

Referitor la informatiile vehiculate in presa in ultimele zile, Agentia Nationala de Administrare Fiscala face urmatoarele precizari:

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ imputernicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman, proprietar al imobilelor din Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27, strada Girlei, nr 1B, si strada Girlei nr. 1D, a emis in conditiile legii notificarile de evacuarecatre persoanele juridice care isi desfasoara activitatea in imobilele confiscate de instanta. Masura a fost luata in vederea punerii in executare a masurilor dispuse prin Decizia penala nr. 888/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti si ramasa definitiva.

In acest sens, luni, 15 februarie, 4 echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la adresele respective, pentru identificarea societatilor comerciale inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului cu 48 de locatii (sedii sociale si puncte de lucru);

- Deplasarea s-a facut cu cele patru autoturisme, singurele aflate in utilizarea Serviciului executari silite si cazuri speciale si a Serviciului valorificare sentinte penale din DGRFP Bucuresti. Masinile sunt inscriptionate cu sigla "ANAF" si cu sintagma "Executari silite";

- In Soseaua Bucuresti-Ploiesti s-a deplasat, la ora 14.30, un singur echipaj format din 4 executori fiscali, care au solicitat la receptie prezenta unei persoane care sa aiba calitatea de administrator sau imputernicit. Au fost indrumati la un alt sediu;

- Executorii fiscali au prezentat legitimatiile de serviciu si ordinele de deplasare emise individual;

- Au fost legitimate doar 4 persoane, pentru a li se inmana notificarile, conform procedurii. Legitimarea a fost necesara pentru a le fi inscrise datele pe exemplarul al doilea al notificarii.

- Au fost inmanate 10 notificari, cu confirmare de primire;

- Pentru celelalte sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost indeplinita, pentru ca nu a fost gasit niciun reprezentant al societatii sau reprezentantii au refuzat primirea notificarilor. In aceste cazuri, notificarea se face prin posta cu confirmare de primire;

- Aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Girlei nr. 1D, respectiv din strada Girlei nr. 1 B.

Informatii de background

De notat ca in afara sediului de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27, unde functioneaza sediile Antena 3 si Antena 1 in cei 4.184,41 metri patrati, in restul imobilelor sunt doar sediile administrative ale altor firme ale Intact Media Group sau fara legatura cu aceasta. Deci in cazul lor nu s-ar pune problema afectarii emisiei, intrucat ele nu detin nici echipamente tehnice, nici nu gazduiesc studiouri de televiziune.

In aceste cazuri, evacuarea daca s-ar face cu buna-credinta s-ar produce de pe o zi pe alta.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Foto: Administratia Prezidentiala

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a luat ieri apararea Antenei 3 si a declarat, la intrebarea reporterului televiziunii: "Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila".

"In fine, am constatat din discutiile pe care le-am avut ca exista deschidere la factorii de decizie si, cu siguranta, prin discutii asezate si calme, pana la urma se gasesc solutii convenabile", a continuat seful statului (detalii aici).

Dacian Ciolos

Dacian Ciolos

Foto: Agerpres/AP

In aceeasi zi, premierul Dacian Ciolos a condamnat modul in care a actionat ANAF. Convocat de urgenta de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, premierul a declarat miercuri in fata senatorilor: "Vreau sa separ modul in care a actionat ANAF, pe care l-am condamnat si i-am atras atentia sefului interimar al ANAF, ca aceste reflexe trebuie sa dispara din toate institutiile care lucreaza cu cetatenii. E vorba in primul rand de respect. Nu voi accepta din partea niciunei institutii astfel de comportamente. Dar una e modul in care au actionat si un alt lucru este substanta si fondul pe care ANAF a actionat" (detalii aici).

Seful Executivului a revenit miercuri seara cu precizari pe pagina sa de Facebook. Ciolos a reiterat ca saluta "fondul interventiei #ANAF", dar ca regreta "MODUL in care a actionat ANAF in acest caz si in altele, prin descindere in forta care poate fi interpretata ca intimidare".

Cum a prezentat Antena 3 descinderea

Luni, 15 februarie, Alessandra Stoicescu a anuntat ca, "in cateva clipe", este "foarte posibil sa vedeti trupele ANAF care intra in acest platou, ne legitimeaza si ne someaza sa parasim aceasta institutie in urmatoarele ore" (sursa).

Sub titlul "ANAF si-a trimis agentii sa ne scoata din sediu", Mihai Gadea a explicat ca "situatia este in felul urmator si cred ca dvs sunteti indreptatiti sa aveti informatiile exact asa cum sunt: in urma cu putin timp, cred ca sunt poate 2 ore, niste trupe de la ANAF, si cand spun trupe, e la propriu, au ajuns simultan la mai multe dintre sediile Antena 3. Au inceput sa-i legitimeze pe unii, cu toate ca noi stiam ca de legitimat in statul roman se ocupa politia. Au inceput sa-i legitimeze pe unii dintre colaboratorii nostri, pe unii dintre cei care lucreaza la Antena 3 sau la Antena 1, au inceput sa le faca fotografii, de parca erau niste infractori, si sa dea niste ordine de evacuare. De fapt, le-am cerut si nici macar n-au vrut sa ni-l dea in mana, un ordin de evacuare, ca trebuie sa parasim toate aceste cladiri in care emitem, in termen de 5 zile".

In cadrul aceleiasi emisiuni, Alessandra Stoicescu a aratat "imaginile masinilor care au venit" si a intarit ca este vorba despre "trupe", nu de o singura masina. "In timp ce noi vorbim, zona este impanzita de masini ale ANAF, la intimidare, firesc", a precizat aceasta. Din imaginile difuzate nu este, insa, clar despre cate masini este vorba. Vezi imaginile aici

Citeste si: