Valorile termice vor scadea usor joi in toata tara, dar in majoritatea zonelor, cu precadere in cele intracarpatice, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, informeaza Angentia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Maximele termice se vor incadra intre 3...4 grade in nordul Moldovei si 15...16 grade in Crisana, iar cele minime intre -2 si 8 grade. Cerul va prezenta innorari in toate regiunile si temporar va ploua in vest, in sud-vest si pe arii mai restranse in rest. La munte, la altitudini mari, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu intensificari, local la munte, in regiunile estice, sudice, sud-vestice, dar mai ales in sudul Banatului, unde rafalele vor depasi 60 km/h. In orele diminetii vor fi conditii de ceata.

  • La Bucuresti

Vremea va continua sa se raceasca, totusi valorile termice, indeosebi cele nocturne, se vor situa peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi noros si trecator va ploua slab sau va burnita. Vantul va avea unele intensificari, mai ales ziua. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar cea minima va fi de 2...3 grade.

  • Vineri

Desi valorile termice vor continua sa scada usor in majoritatea regiunilor, ele se vor mentine mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade, iar cele minime intre -3 si 5 grade. Cerul va prezenta innorari in cea mai mare parte a intervalului si temporar va ploua pe arii relativ extinse. Exceptie va face sud-estul tarii, unde ploile se vor semnala local. La munte, dar trecator posibil si in jumatatea de nord a Moldovei precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana si doar pe arii restranse in restul teritoriului. Izolat vor fi conditii de ceata.