Solicitarile procurorilor anticoruptie de retinere si arestare preventiva a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun se dezbat si se vor supune la vot, miercuri, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor. Votul va fi secret, cu bile. Secretarul Camerei Deputatilor, Nicolae Mircovici, declara luni ca prezentarea rapoartelor Comisiei juridice in cazul celor doi deputati si dezbaterile parlamentare se vor desfasura miercuri, intre orele 12.00 si 14.00. Votul se va desfasura dupa ora 14.00.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil luni cererile DNA de retinere si arestare preventiva in cazul deputatilor Nicolae Paun si Madalin Voicu. Avizul este consultativ.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut miercurea trecuta aviz pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.

Madalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani, toate in forma continuata.

Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata.