Adrian Curaj, ministrul Educatiei, a sustinut astazi in cadrul unei dezbateri privind noul plan-cadru pentru invatamantul gimnazial, ca "noi de fapt ne uitam la ore, felii inguste, si nu cumva un tip anume de ora sa lipseasca". "Imi pare rau sa spun, dar n-au fost puternice discutiile legate de ce ne asteptam, cand si cum va arata absolventul nostru si la ce va servi", a sustinut ministrul.

Adrian CurajFoto: Agerpres

Amintim ca Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere, in decembrie 2015, tocmai planurile-cadru - adica trei propuneri de plan cu disciplinele si numarul de ore pe care il vor face elevii de clasele V-VIII. Profilul elevului, cel despre care ministrul sustine acum ca a fost neglijat in dezbaterile publice, s-a numarat si el printre documentele puse in dezbatere pe ISE.ro, insa nu au ocupat un loc central inca de la inceput.

Marti, 16 februarie, Ministerul Educatiei a organizat un eveniment cu titlul "Dezbatere privind noul plan-cadru pentru invatamantul gimnazial".

In cadrul acestuia, ministrul Adrian Curaj a declarat ca "o parte din supararile pe care le avem acum, dar ele sunt constructive, tin de faptul ca nu ne-am uitat la ansamblu. Neuitandu-ne la ansamblu, n-am inteles de ce ceva trebuia sa fie plasat undeva si mai mult au fost patimi, pentru ca ceva lipseste. Daca n-am vazut ansamblul, sigur ca par lucrurile ca lipsesc, dar ele trebuia privite in ansamblu".

"Noi de fapt ne uitam la ore, felii inguste, si nu cumva un tip anume de ora sa lipseasca. Imi pare rau sa spun, dar n-au fost puternice discutiile legate de ce ne asteptam, cand si cum va arata absolventul nostru si la ce va servi. Pai daca nu pornim de la lucrurile acestea, orice discutie e ca si... Seneca, nu? Daca nu stim in ce port vrea sa ajunga corabia, cu siguranta orice fel de vant nu-i va fi favorabil", a afirmat Adrian Curaj.

Ministrul a anuntat ca asteapta rezultatul discutiilor si ca nu are "acum vreo optiune reflectata intr-o anumita structura". "Disconfortul cel mai mare pe care il am este acela legat de bucati: nu am reusit sa discutam un ansamblu, pentru ca eu zic ca undeva la 60% din discutii erau canalizate in alta directie. Am incredere ca vom avea timp sa reflectam mai mult asupra lucrurilor. O sa vedeti spre sfarsitul acestei luni, cand colegii nostri de la Institutul de Stiinte ale Educatiei vor veni cu un rezultat", a declarat Curaj.