Camionagii bulgari au organizat marti o contrablocada la un punct de trecere de la granita cu Grecia, dupa ce protestatarii eleni nu s-au tinut de promisiunea de a ridica pentru cateva ore pe zi propria blocada, transmite Reuters.

Blocada si contra-blocada la granita bulgaro-elenaFoto: Captura YouTube

"Situatia este intolerabila. Ceea ce se intampla este umilitor, oamenii nu mai pot suporta", a spus Mirolyub Stolarski, liderul asociatiei sindicatelor bulgare din transport.

Fermierii greci blocheaza de circa o luna, cu intermitente, drumurile ce merg spre Bulgaria si autostrazi din Grecia, inflamati de o reforma a pensiilor ce le va tripla contributiile sociale in urmatorii patru ani, parte a intelegerii Atenei cu creditorii internationali.

"Evident, trebuie sa inchidem toate punctele de trecere si sa aratam ca nu exista granita intre Bulgaria si Grecia. Si cand vor vedea ca blocada lor nu este importanta, atunci poate vor realiza ca nu este cazul sa lege mainile transportatorilor si cetatenilor bulgari...", a declarat Stolarski.

Frontiera din Kulata a fost inchisa pentru toate vehiculele, cauzand o coada de 12 km de camioane grele.

Restul punctelor de trecere de pe granita bulgaro-elena vor fi inchise miercuri.

Patru soferi de camion bulgari au spart martea trecuta barierele ridicate de camionagii eleni de-a lungul granitei dintre cele doua tari, spunand ca s-au saturat de protestele prin care grecii baricadeaza drumuri din cauza unei reformari a sistemului de pensii.

Sofia a somat Atena sa creeze un coridor de tranzit pentru camioane si s-a plans Bruxelles-ului ca Grecia impiedica libera circulatie a persoanelor si bunurilor.