Un alt copil internat la Spitalul 'Marie Curie' cu sindrom hemolitic-uremic a fost intubat si este ventilat cu ajutorul aparatelor, a declarat, luni, seful Sectiei de terapie intensiva, Radu Tabacaru, potrivit Agerpres.

'Ironia sortii face ca la foarte scurt timp dupa ce s-a dupa ce s-a stins primul pacient, un al doilea sa aiba o evolutie izbitor de asemanatoare cu degradarea brusca, violenta a starii generale. A fost si el intubat, resuscitat. Este in momentul de fata ventilat de aparatele de respiratie artificiala. (...) Medicamentos sustinem tensiunea arteriala si bataile inimii. Am reusit sa facem o tomografie care ne confirma faptul ca a avut o sangerare cerebrala. Incercam sa stabilizam situatia, insa si starea lui generala si parametrii biologici si nici analizele nu arata deloc bine', a spus dr, Radu Tabacaru, la Spitalul 'Marie Curie'.

Medicul a aratat ca starea pacientului a fost 'extraordinar de buna'. 'La ultimul pacient (...) starea era extraordinar de buna. Statea in fundulet si se juca cu jucarii, urma ca luni sa il transferam pe sectie. (...) Deci, ne putem astepta la oricare dintre ei la surprize majore, inca lucrurile pentru acesti pacienti nu sunt foarte liniare', a punctat Tabacaru.

El a adaugat ca pe Sectia de terapie intensiva a Spitalului 'Marie Curie' sunt patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care doi intubati.

Medicul a precizat ca la ceilalti copii internati 'in linii mari starea este aceeasi ca in urma cu cateva zile'. 'La unul s-a intrerupt dializa, mai sunt trei care sunt cu dializa peritoneala. Diureza este in evolutie pozitiva. Suntem optimisti', a explicat medicul.

Dr. Radu Tabacaru a completat ca, in cazul copilului decedat, 'a fost un eveniment acut'. 'Banuim ca a fost vorba de o sangerare cerebrala. Formarea de cheaguri de sange si sangerarea fac parte din tabloul acestei boli si alaturi de intestin si rinichi, unde clar ca s-au intamplat evenimentele acestea, foarte probabil ca s-a intamplat si in creier pentru ca evolutia a fost fulgeratoare, pe parcurs de cateva zeci de minute', a spus medicul.

El a precizat ca se va face autopsie. 'Toata situatia este urmarita de politie s-a deschis un caz penal, se face necropsie la INML', a conchis medicul.

La Spitalul 'Marie Curie'' mai sunt internati 10 copii cu sindrom hemolitic-uremic.