Regimul termic va fi oscilant in urmatoarele doua saptamani, cu temperaturile medii diurne ce vor urca pana la 19 grade Celsius, dar si cu intervale in care ploile vor fi prezente aproape in fiecare zi, in unele zone incepand chiar din 15-16 februarie, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, valabila in intervalul 15 - 28 februarie, publicata luni si citata de Agerpres.

In Banat, intervalul de prognoza va debuta cu o vreme deosebit de calda, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 16 grade si minime de 7 - 8 grade, apoi, pana in 20 februarie, valorile termice vor scadea treptat. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic va marca o noua crestere, astfel ca, in medie, maximele diurne vor fi cuprinse intre 9 si 13 grade, iar minimele nocturne intre un grad si doua grade. Va ploua aproape in fiecare zi, pe arii extinse in 15, 19, 23 si 24 februarie, cand, izolat, se pot cumula si cantitati de apa mai insemnate.

In Crisana, pe parcursul intregului interval de prognoza, valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale in a doua jumatate a lunii februarie. Totusi diferentele de la o zi la alta sunt semnificative, mai ales in prima saptamana, cand, de la temperaturi medii diurne de 16 grade, estimate pentru 15 februarie, se va ajunge la maxime de 7 grade, in jurul datei de 20 februarie. In a doua saptamana, fluctuatiile de temperatura vor fi mult mai mici, iar valorile termice se vor situa intre 8 si 11 grade. Temperaturile minime vor marca o scadere treptata, de la 6 - 7 grade in prima noapte, pana la valori in jurul pragului de inghet, pe parcursul celei de-a doua saptamani. Vor fi conditii de aparitie a precipitatiilor in fiecare zi, mai ales ploi, dar in 15, 16 si 19 februarie sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate.

In Transilvania, valorile termice vor fi mult mai ridicate decat cele normale in primele doua zile, cand temperaturile maxime se vor situa, in medie regionala, intre 16 si 18 grade, apoi acestea vor scadea semnificativ. Chiar si in aceste conditii, vremea se va mentine calda, cu maxime intre 6 si 10 grade. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori din ce in ce mai scazute, cuprinse intre 5 grade in primele zile si -2 grade spre sfarsitul intervalului. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in fiecare zi, dar cu precadere in intervalele 19 - 22 si 23 - 27 februarie.

In Maramures, pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile termice medii diurne vor scadea semnificativ, de la 16 la 6 grade, insa vor continua sa caracterizeze o vreme calda pentru aceasta perioada. Racirea se va resimti si in timpul noptilor, cand temperaturile minime vor ajunge de la 6 grade, la inceputul intervalului, pana la -1 grad, in jurul datei de 21 februarie. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, nu vor mai fi variatii semnificative ale temperaturile nocturne, in timp ce valorile diurne se vor situa, in general, in jurul unei medii regionale de 7 grade. Sunt posibile precipitatii in fiecare zi, pe arii relativ extinse, exceptand datele de 17, 22 si 27 februarie, cand acestea isi vor face aparitia doar izolat.

In Moldova, in primele doua zile ale intervalului de prognoza, regimul termic va fi mult mai ridicat decat cel obisnuit la mijlocul lunii februarie, cu valori medii de aproximativ 15 grade la amiaza si de 6 grade in timpul noptii. Ulterior, temperaturile vor scadea si se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei, adica, in medie, minime nocturne situate in jurul valorii de zero grade, si maxime diurne cuprinse, in general, intre 6 si 8 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in jurul datelor de 16 si 19 februarie, dar si in a doua saptamana de prognoza, intre 23 si 27 februarie.

La nivelul Dobrogei, vremea va fi deosebit de calda in primele doua zile, cand abaterile pozitive fata de mediile climatologice specifice perioadei vor fi de aproximativ 13 grade. Astfel, media maximelor va fi de 16 - 18 grade, iar a minimelor de 8 - 10 grade. In 17 februarie, temperaturile vor scadea accentuat si vor ajunge la medii diurne de 8 grade si nocturne de 3 grade, valori mai apropiate de cele obisnuite in a doua decada a lunii februarie. Regimul termic nu se va modifica semnificativ pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe va fi mai ridicata in 19 si 20, precum si dupa data de 23 februarie.

In Muntenia, in primele doua zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime in medie, de 20 - 21 de grade, valori cu pana la 15 grade mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada a anului. Ulterior, temperaturile diurne vor scadea accentuat, iar intre 17 si 20 februarie vor ajunge la medii de 8 - 10 grade, dupa care vremea se va incalzi usor. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori in scadere, cuprinse intre 7 grade la inceputul intervalului si zero grade, in a doua saptamana de prognoza. Vor fi posibile ploi slabe sau burnite, cu precadere in intervalele 18 - 20 februarie, respectiv 23 - 27 februarie.

In Oltenia, intervalul de prognoza va fi caracterizat de temperaturi mult mai ridicate decat cele obisnuite in aceasta perioada, cu medii ale maximelor de 16 - 19 grade, dar pana in 19 februarie valorile termice vor scadea cu aproximativ 10 grade. Apoi, regimul termic va marca o noua crestere, astfel ca, pana la sfarsitul lunii, vremea se va mentine calda, cu maxime, in medie, de 9 - 12 grade. In ceea ce priveste temperaturile minime, acestea se vor situa in jurul valorii de 5 grade in prima saptamana, apoi se vor apropia de pragul de inghet. Ploile vor fi putine si slabe cantitativ, si vor aparea cu o probabilitatea mai mare in 15 februarie, intre 17 si 20 februarie, precum si in intervalul 23 - 27 februarie.

La munte, a doua jumatate a lunii februarie va fi caracterizata de o vreme mai calda decat in mod normal in aceasta perioada. Mediile temperaturilor diurne vor fi de 10 grade in primele doua zile, apoi vor scadea treptat si vor ajunge la zero grade in 20 si 21 februarie. Ulterior, vor mai creste putin si se vor mentine in jurul valorii de doua grade. Temperaturile minime vor fi usor pozitive intre 15 si 17 februarie, apoi se vor incadra, in general, intre -5 si -2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ploile pana in data de 19 februarie, apoi se vor semnala indeosebi ninsori si lapovita.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia