Seful executivului Dacian Ciolos afirma, intr- o postare pe pagina sa de Facebook, ca cele 47 de masuri cuprinse in pachetul anti-saracie isi vor face simtite efectele in cursul acestui an.

''Toti copiii trebuie sa aiba identitate, asadar toti cei care nu au un CNP acum vor primi unul, printr-un program inclus in pachetul complex '#antisaracie' pe care l-am elaborat in Guvern.

Alte masuri din acelasi pachet se refera la: 'Caravane medicale la sate', pe modelul unui proiect care si-a dovedit eficienta, sau un alt exemplu - pentru forta de munca - un plan prin care zilierii vor putea beneficia de asigurari sociale si de sanatate.In total, sunt 47 de masuri, pe care le vom prezenta miercuri si care isi vor face simtite efectele in cursul acestui an'', a scris premierul, luni dimineata, pe Facebook, scrie Agerpres.

Premierul Dacian Ciolos a prezentat, saptamana trecuta, in sedinta de guvern, un pachet de incluziune sociala grupat pe categorii de varsta si care se adreseaza persoanelor supuse riscului de saracie.

"Avem in Romania foarte multi oameni supusi riscului de saracie, dintre care 1,7 milioane sunt copii, cu riscurile mai mari, mai ales in mediul rural. (...) Am cerut doamnei ministru Costea, impreuna cu domnul vicepremier Dancu si cu consilierii mei de la Cancelarie, sa vina cu un plan care sa canalizeze si bugetul national si fonduri europene, combinandu-le pe masuri care exista deja, dar unele dintre ele sunt insuficient folosite, alte masuri noi pe care le avem in vedere sau chiar si proiecte-pilot dezvoltate de anumite structuri neguvernamentale care si-au dovedit eficienta si pe care vrem sa le generalizam. Este o schema integrata care este organizata pe etape din viata, in asa fel incat sa putem oferi un fel de plasa de siguranta pentru cei supusi riscului de saracie indiferent de varsta, pornind de la nastere si pana la sfarsitul vietii", a declarat Ciolos.