Un barbat in varsta de 55 de ani aflat la volanul unui autoturism Dacia Logan a fost sambata foarte aproape de a provoca o tragedie cu urmari foarte grave, dupa ce a pierdut controlul asupra volanului si a lovit un autobuz, informeaza inspector Lorena Parvulescu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arad, informeaza Agerpres.

'Din primele cercetari efectuate la fata locului de catre lucratorii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Arad, vinovat de producerea accidentului este un barbat in varsta de 55 de ani care conducea un autoturism Dacia Logan, pe strada Steagului, mergand spre iesirea din Arad, in directia Lipova. In momentul in care s-a inscris in depasirea unui autobuz articulat care circula in aceeasi directie de mers, datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum barbatul a pierdut controlul asupra volanului si a lovit autobuzul', a declarat inspector Lorena Parvulescu.

Soferul autobuzului, un barbat in varsta de 46 de ani, a declarat politistilor ca nu a realizat ce s-a intamplat in momentul cand a fost lovit de autoturismul Dacia Logan, iar reactia lui a fost de a trage dreapta de volan, plonjand peste statia de autobuz si santul pentru colectarea apei pluviale din spatele statiei.

'Daca nu as fi avut aceasta reactie si as fi iesit de pe carosabil am convingerea ca m-as fi rasturnat cu autobuzul. Marele meu noroc a fost acela ca la momentul respectiv in statie nu se afla niciun calator, pentru ca in caz contrar s-ar fi putut intampla o mare tragedie', a mai spus conducatorul auto al mijlocului de transport in comun.

Doua femei, una in varsta de 18 ani, iar cealalta de 29 de ani, ambele aflate in autobuz, au fost usor ranite, fiind transportate cu o ambulanta, pentru investigatii, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad.

'Politia continua cercetarile in vederea stabilirii exacte a vinovatiilor si a cauzelor care au condus la producerea accidentului', a adaugat purtatorul de cuvant al IPJ Arad.