Peste 700 de oameni au participat, sambata dimineata, la Ploiesti, la un miting de sustinere a familiei Bodnariu, organizat de Asociatia Evanghelica din Romania. Manifestarea, care a avut loc in fata Palatului Culturii din centrul municipiului Ploiesti, a durat doua ore si a fost una pasnica. Potrivit organizatorilor, mitingul a fost unul de sustinere a familiilor Bodnariu, Nan, Radulescu, despartite de copiii lor de catre autoritatile norvegiene, relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o manifestare pro familie. Vrem sa fim alaturi de familiile de romani din Norvegia ce au ramas fara copii. Speram sa sensibilizam. Vrem sa fim alaturi de ei si sa simta acest lucru. Sunt persoane venite nu numai din Prahova ci si din Dambovita. Copiii trebuie sa creasca in familiile lor biologice", a declarat Razvan Neagu, unul dintre organizatorii mitingului.

Sambata, la Ploiesti, a fost facuta publica si o "rezolutie de sustinere a familiilor de romani ale caror copii au fost rapiti de statul norgevian".

Rezolutia, care cuprinde 7 puncte, solicita statului norvegian sa inapoieze copiii familiei Bodnariu si cere statului roman sa continue eforturile pentru reintregirea familiei Bodnariu.

Copiii familiei romanului Marius Bodnariu, inginer IT, si sotiei sale norvegiene Ruth, asistenta medicala, au fost luati de catre Serviciul de Protectie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce doua dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti. De asemenea, parintii ar fi suspectati de indoctrinarea religioasa a copiilor. Cei cinci copii au fost plasati in trei familii-surogat, iar de curand a fost deschisa procedura adoptiei internationale pentru ei, potrivit reprezentantilor familiei.