Fratii Ion Balint zis "Nutu Camataru" si Vasile Balint zis "Sile Camataru" au fost condamnati vineri de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani si cinci luni inchisoare, respectiv sapte ani inchisoare, intr-un dosar in care au fost trimisi in judecata de DIICOT pentru infractiuni de violenta, informeaza Agerpres.

De asemenea, liderul clanului "Sportivilor", Radu Cristian Rosca zis "Rosca", a primit 12 ani inchisoare, in urma contopirii cu pedepse primite in alte dosare.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Fratii Ion Balint zis "Nutu Camataru" si Vasile Balint zis "Sile Camataru", precum si liderul clanului "Sportivilor", Radu Cristian Rosca zis "Rosca", au fost trimisi in judecata in iulie 2013, alaturi de alti 51 de interlopi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme doua dintre cele mai importante grupari infractionale constituite pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

Gruparile infractionale organizate, cunoscute sub denumirile "Camatarii" si "Sportivii", erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 - 2012, membrii celor doua grupari rivale au provocat in spatiul public conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.