Un numar de opt persoane au murit de gripa in saptamana 1-7 februarie, numarul total al celor decedati din aceasta cauza ridicand-se la noua, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, citat de Agerpres.

"Au fost comunicate opt decese la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal A(H1)pdm09. Acestea s-au inregistrat fie la varste extreme (copil in varsta de 1 luna) fie la persoane avand conditii medicale pre-existente, nevaccinate antigripal. Numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal A(H1)pdm09 este noua", precizeaza site-ul centrului.

Potrivit sursei citate, activitatea gripala evolueaza cu intensitate medie, in focare locale (municipiul Bucuresti) si cu cazuri sporadice in unele judete, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta decat in saptamana precedenta, dar incadrandu-se in intervalul asteptat.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica neconfirmata, IACRS si pneumonii) a fost de 91.127, cu 14,5% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (106.551) si cu 1,7% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta (89.591).

In saptamana 1-7 februarie s-au inregistrat la nivel national 376 cazuri de gripa/ILI (cazuri compatibile cu gripa), comparativ cu 191 cazuri inregistrate in aceeasi perioada din 2015.

De asemenea, in saptamana 1-7 februarie, s-au inregistrat 35 cazuri de infectie respiratorie acuta severa (SARI), cu 18 mai multe fata de saptamana precedenta si cu 12 mai multe fata de aceeasi perioada a sezonului anterior.