Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a declarat joi ca a considerat oportuna inlocuirea conducerii de la Departamentul de Informatii si Protectie Interna pentru ca doreste 'un suflu nou' la aceasta structura, care sa contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale MAI, potrivit Agerpres.

'La DIPI am finalizat evaluarea, cum am facut si evaluarea la Jandarmeria Romana. Am considerat oportuna inlocuirea comenzii. Am cerut acest lucru pentru ca doresc o conducere noua, un suflu nou, doresc ca si DIPI sa contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale Ministerului Afacerilor Interne. (...) Obiectivul meu este si cel asumat de programul de guvernare - cresterea gradului de siguranta a cetateanului. Cand este un obiectiv prioritar al Guvernului, cand este un obiectiv prioritar al MAI inteleg ca toate armele sa il inteleaga ca pe un obiectiv prioritar al lor si sa dispuna masurile in consecinta. Totodata, am cerut sa isi faca si propriile evaluari, pentru ca sunt lucruri care trebuie clarificate si imbunatatite la nivelul DIPI', a afirmat Petre Toba, joi, la finalul sedintei de evaluare a activitatii Jandarmeriei Romane pe anul 2015, la care a participat.

Rares Vaduva a fost numit in functia de secretar de stat la Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, printr-o decizie a premierului Dacian Ciolos, publicata miercuri in Monitorul Oficial.

Tot in Monitorul Oficial, au fost publicate miercuri si deciziile privind eliberarea lui Nicolae Gheorghe si a lui Nelu Zamica din functia de secretar de stat si, respectiv, de subsecretar de stat, detinute de cei doi in cadrul aceluiasi Departament al MAI